Vanaf vanavond op televisie

In Blogs by admin2 Comments

Een aantal maanden geleden vertelde ik op mijn blog dat ik opnames had voor een televisieprogramma. Een televisieprogramma over eetstoornissen. Dat was zo ongeveer alles wat ik er van de omroep (NPO) over mocht vertellen.


Anorexia Eetclub

Inmiddels kan ik er meer over vertellen. Ik doe samen met vier meiden en een jongen mee aan het programma ‘Anorexia Eetclub’. Het programma bestaat uit een reeks van zes afleveringen. In deze afleveringen komen mijn mede-deelnemers en ik gezamenlijk bij elkaar om samen te koken en te eten. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar alleen daarom is het al goed om het programma te kijken. Verder praten we ook veel, delen we ervaringen en oh ja: lachen we ook wat af 🙂 .

Maar er is meer te zien. De vijf andere deelnemers en ik zitten allemaal in een andere fase van herstel. Ieder van ons wordt afzonderlijk gevolgd door een camera. Hierdoor krijg je als kijker een goed beeld van de manier waarop een eetstoornis een rol kan spelen in het dagelijks leven. Daar ligt naar mijn mening dan ook de kracht van het programma.


Spanning

Of ik gespannen ben voor de uitzending vanavond? Een klein beetje. Gelukkig heb ik vorige week met de anderen de eerste afleveringen al mogen zien. Ik ben trots op mijn lieve mede-deelnemers, het productieteam en stiekem een beetje op mezelf.

Naast dat het heftig en confronterend kan zijn, biedt het programma namelijk ook hoop. Hoop dat genezen van een eetstoornis – beetje voor beetje – mogelijk is. En hoop dat je weer 100% (misschien zelfs wel 200%) kan genieten van het leven.

Vanaf vanavond– dinsdag 6 november – is de eerste aflevering te zien op NPO3 om 21.10 uur.

Comments

  1. En wat ben ik mega trots op jou! Een eer om jouw verhaal te horen!

Leave a Comment