De herinnering aan jouw leven, Babet.

In Blogs by admin2 Comments

Na mijn vorige ‘zware’ blog was ik vast van plan het deze week bij iets luchtigers te houden. Maar als je blog je leven volgt, dan valt dat niet te plannen. En dus blik ik deze week in een blog aan haar terug op het prachtige afscheid van mijn vriendin Babet, maar wel gericht naar de toekomst….


De herinnering aan jouw leven

Zaterdag was ik bij ‘de herinnering’ aan jouw leven, Babet; zo noemden je ouders jouw afscheid. Je wilde geen crematie of begrafenis. Je wilde niet dat iedereen in het zwart gekleed zou komen of zou gaan huilen. Zaterdag kleurde heel Zwolle en omstreken dan ook speciaal voor jou wit. Met mensen die een traan lieten (veel tranen, sorry Babet). Maar ook met mensen die glimlachten. Glimlachten om verhalen die jouw familieleden en vriendinnen vertelden, glimlachten om jouw duizenden selfies, glimlachten om jouw zelf uitgekozen muziekrepertoire, en glimlachten om jouw laatste mooie afscheidsbrief.


Droombaan

Een herinnering aan jouw leven Babet, dat was het zeker. Maar die herinnering aan jouw leven had ik liever nog tientallen jaren uitgesteld. Het liefst was ik samen met jou herinneringen blijven maken. Rondje Vondelpark, een kop koffie drinken, jouw verhalen aanhoren over jouw droombaan. Jouw droombaan als verpleegkundige in het Prinses Maxima Centrum voor oncologie. Om anderen te helpen, om er voor anderen te zijn.

Waar jij afgelopen week jouw deur sloot, opende het Prinses Maxima Centrum haar deur. Om duizenden zieke kindjes te helpen. Om er voor duizenden zieken kindjes te zijn. Precies zoals jij wilde.Anderen helpen

Andere mensen willen helpen, dat is iets wat ik herken, wat ik ook probeer te doen en graag wil blijven doen.

Ik zie voor mezelf geen carrière weggelegd als verpleegkundige 🙂 .

Maar iets zeggen en vooral schrijven om anderen te helpen, dat is iets wat ik wél kan en wil doen.  Mijn zus Lot heeft mij daarbij geholpen. Met haar muziekoptreden, zondagavond. Daar zong en speelde ze het volgende nummer:You will be found

Even when the dark comes crashin’ through
When you need someone to carry you
When you’re broken on the ground

You will be found

So when the sun comes streaming in
‘Cause you’ll reach up and you’ll rise again
If you only look around
You will be found
Even when the dark comes crashin’ through
You will be found
When you need someone to carry you
You will be found
You will be found

You will be found

Dit lied beschrijft hetgeen wat ik tegen mensen wil zeggen. Het maakt niet uit hoe alleen je je voelt, er staat altijd iemand klaar om je te helpen. Het zal beter worden. Je bent niet alleen.

En na deze woorden te hebben opgeschreven, dronk ik zondagavond op jou Babet en… op het leven.


Comments

Leave a Comment