Nog één week: diëtist en bucketlist

In Blogs by admin3 Comments

Nog 1 week tot mijn eerste halve marathon. In deze blog deel ik mijn ervaringen van deze week:

0
week tot halve marathon

Moeizame hardloopkilometers

Afgelopen week was ik lichtelijk in de stress. Vanwege colleges kon ik niet precies op de dagen hardlopen volgens planning. Dat betekende dat ik wat moest schuiven in mijn hardloopschema. Dat leek op zich geen probleem. Maar wel toen bleek dat op de momenten dat ik kon rennen, ik weinig energie had. Ook mijn telefoon (met muziek) bleek al snel geen energie te hebben, evenals de koeien op de dijk die een keertje niet graasden. Het enige wat ik hoorde (en voelde) was het tikken van harde regendruppels op mijn hoofd. Dit resulteerde dan ook in moeizame hardloopmeters.

Gelukkig was er ook ruimte deze week voor hardloopplezier. Zo rende ik donderdagmiddag samen met Lot (mijn zusje). De energie kwam snel terug. Niet alleen bij mij, maar ook bij mijn telefoon en de grazende koeien. De regendruppels maakten plaats voor wat voorzichtige zonnestralen. En de hardloopmeters leken (bijna) vanzelf te gaan.Bananen

Naast de laatste hardloopvoorbereidingen moest ik deze week nog wat andere voorbereidingen treffen. Zo ging ik – samen met mijn vlogcamera  🙂 – langs bij de diëtist voor het laatste voedingsadvies. In dat voedingsadvies kwam vooral het woord ‘banaan’ vaak terug. Bananen zijn voor mij het afgelopen jaar in mijn hoofd absolute dikmakers geweest. Ik besloot deze week dan ook alvast wat te oefenen door mijn eigen bananenbrood te bakken.

Naast goed eten, is goed drinken komend weekend ook extra belangrijk. De weersvoorspelling voor Berlijn is namelijk + 20 graden. En dat is nieuw voor mij, rennen in de warmte. De afgelopen maanden heb ik vooral getraind bij gevoelstemperaturen van – 20 graden. Ik kan mij dan ook bijna niet voorstellen dat ik mijn vijf thermoshirts kan thuislaten. Wellicht dat ik er toch nog een meeneem, voor het ‘gevoel’ 🙂 .Een kleine vooruitblik 

Alhoewel ik meestal terugblik in mijn blogs, wil ik deze week alvast een kleine vooruitblik doen. Een kleine vooruitblik naar het weekend van de halve marathon in Berlijn.

Op vrijdagochtend staat naast mijn koffer inpakken, de laatste hardloopronde op het programma. Alhoewel, ronde wil ik het niet noemen. Het komt eerder neer op de straat uitrennen en terug. Of dat het verschil gaat maken? Geen idee. Maar alle kleine beetjes helpen toch… In de loop van de middag is het dan tijd om naar Schiphol te gaan. Gelukkig ga ik niet alleen. De hardloopschoenen, zonnebril, een (opgeladen) telefoon, vlogcamera, startnummer, familie én NPO crew; alles en iedereen gaat mee.

Op zaterdag is het tijd om Berlijn te verkennen. Te voet leek niet zo’n heel goed plan. Vandaar dat er een fietstocht op het programma staat langs alle highlights van Berlijn. Dan kan ik die alvast van mijn bucketlist afstrepen. Dan blijft voor dat weekend ‘alleen’ nog de halve marathon over. Dit item hoop ik zondagochtend af te strepen. Of het lukt, geen idee? Ik ga in ieder geval om 10.05 uur een poging wagen!


Comments

  1. Natuurlijk gaat het je lukken. Heel veel succes en plezier! You can do it, girl!

  2. Ha Anne, wat je ben goed bezig. Heel veel plezier in Berlijn en succes met de halve marathon! Gaat vast helemaal goed komen, zo lezen ben je goed voorbereid en onwijs gemotiveerd. Toiii…toiii 🙂

  3. Hoi Anne, van je vader hoorde ik van je fantastische avontuur. Joh de halve marathon in Berlijn rennen.
    Ik vind je een kanjer. Waanzinnig knap! Dit weekend wordt jouw overwinning en ga jij knallen. Lieve Anne “go for it!”

Leave a Comment