Nog twee weken: Startnummer, vloggen en opnamedag 2

In Blogs by admin1 Comment

Nog 2 weken tot mijn eerste halve marathon. In deze blog deel ik mijn ervaringen van deze week:

0
weken tot halve marathon

Startnummer

Ik wist dat de halve marathon in Berlijn steeds dichterbij kwam. Maar toen ik deze week mijn startbewijs ontving, realiseerde ik mij dat het nu echt serieus werd. Dat kon ik ook merken aan mijn trainingsschema. Mijn hardloopschema gaf aan dat ik in de ‘Tapering fase’ zat. Dat klinkt heel spannend maar dat is het absoluut niet. Het komt simpel gezegd neer op het geleidelijk afbouwen van de trainingsintensiteit. Dat deed ik dan maar ook braaf. Alhoewel dit wel zorgde voor de nodige twijfels over het behoud van mijn – net weer opgebouwde – beenspieren.

Mijn startnummer zorgde trouwens voor nog een ander besef. Het feit dat ik niet de enige ben die gaat rennen. Zo vertelde mijn startnummer dat er tenminste 9410 mensen voor mij rennen. Of achter mij, dat kan natuurlijk ook. Wellicht rennen we wel samen. Ik heb geen idee. Ik weet in ieder geval één ding: ik heb er zin in.Vloggen

Naast mijn beenspieren, heb ik deze week ook mijn armspieren mogen trainen. Daar kwam geen sportschoolabonnement aan te pas. Voor het televisieprogramma waar ik aan deelneem, heb ik namelijk een vlogcamera gekregen. Het idee hierachter is dat ik zoveel mogelijk uit mijn dagelijks leven vlog. Dus dat deed ik deze week: tijdens mijn rondjes over de dijk met de grazende koeien, tijdens mijn dagelijkse treinritjes of tijdens expeditie supermarkt.

Ik zou zeggen: ga vooral een keer vloggen. Er gaat een wereld voor je open. Zo heb ik ontdekt dat vloggen hét middel is om iedereen stil te laten vallen in een overvolle treincoupé (ook tijdens de spitstijden). Zo heb ik ervaren dat vloggen ervoor kan zorgen dat je binnen een dag al bijna een bekende Nederlander bent. Eh bent, ik bedoel natuurlijk je een bekende Nederlander voelt door de tientallen volgverzoeken van ‘vrienden?’ op Facebook en Instagram.  En zo heb ik zoals gezegd ervaren dat vloggen hét middel is om een stevig paar armspieren te kweken.Opnamedag twee

Naast het zelf filmen, werd ik deze week ook weer gefilmd. Het was namelijk tijd voor opnamedag twee. Het is grappig om te merken dat dingen steeds meer beginnen te wennen tijdens zo’n draaidag. Bijvoorbeeld drie keer ‘spontaan’ binnen moeten komen lopen, steeds weer vanuit een ander camera perspectief. De vele soundchecks (lees: kerstliedjes zingen) voor de geluidsman. Vijf camera’s op je gericht voelen als je praat.  Best ongemakkelijk maar toch went het langzamerhand. Alhoewel, niet alles went. Zo blijft naar het toilet gaan terwijl je een zender om hebt nog steeds een uitdaging 🙂 .


Comments

  1. Knap hoor hoe je je studie, lopen, vloggen en al die opnames kunt combineren. Veel succes komende week. Je bent er bijna!

Leave a Comment