Nog vier weken: eerste opnamedag en grazende koeien

In Blogs by admin1 Comment

Nog 4 weken tot mijn eerste halve marathon. In deze blog deel ik mijn ervaringen van deze week:

0
weken tot halve marathon

Grazende koeien

Na alle variaties op wintersport van vorige week, was het deze week weer tijd om te gaan hardlopen. Op zich geen gekke gedachte aangezien ik al over een kleine vier weken mijn ‘hardloopkunsten’ mag laten zien in Berlijn. Dus huppakee, hardloopkleding aan en gaan.

Woensdag rende ik mijn langste duurloop tot nu toe. Dankzij de lentezon was de vraag dit keer niet hoeveel thermoshirts ik aan zou doen, maar waar ik naar toe ging rennen. Naarmate ik namelijk vaker en langer loop, wordt het bedenken van een nieuwe route al een sport op zich. Zo weet ik inmiddels precies hoeveel koeien er langs de dijk staan te grazen. Gelukkig was daar mijn vader, mijn grootste supporter. Hij bedacht niet alleen een nieuwe hardloopronde (zonder grazende koeien). Ook duwde hij – met een grote knipoog – nog snel een waterfles én energiereep in mijn hand 🙂 .

Vrijdag besloot ik weer voor een hardloopronde over de dijk te gaan. Ik genoot van het ondergaande zonnetje, mijn Spotify playlist en de grazende koeien om mij heen.

Ik sloot de week af met een hardlooptraining door de Bloemendaalse duinen. Ondanks de Nederlandse regenbuien en het vroege tijdstip voor een zondagochtend, was het genieten. Want hoe leuk, inspirerend en motiverend is het om met mensen te rennen die dezelfde passie delen? Met mensen die net vijf kilometer rennen, met mensen die trainen voor hetzelfde doel maar ook met mensen die minstens één marathon per maand rennen. Ze waren er allemaal en niemand ontbrak. Alhoewel, de grazende koeien… die ontbraken. Maar er waren wel Schotse hooglanders en die grazen ook 🙂 .Eerste opnamedag

De hardlooptrainingen met en zonder grazende koeien zorgden deze week niet alleen voor de nodige inspanning, maar ook voor de nodige ontspanning. En dat was hard nodig. Ik kan je zeggen dat ik naast een hoop koeien, deze week ook een hoop ‘beren’ zag. In de figuurlijke betekenis dan hé?

Zaterdag was het namelijk zo ver: de eerste draaidag voor een nieuw programma van NPO. Dit programma gaat over eetstoornissen, maar dat is ook ongeveer alles wat ik er nu over mag zeggen. Ik weet in ieder geval een hele hoop meer. Zo weet ik dat er bij het maken van een programma veel – heel veel – mensen betrokken zijn. Zo weet ik dat je nooit een blouse met strepen of stippen moet aantrekken voor een televisie opname. En zo weet ik dat een zender om hebben en naar het toilet gaan nog best een ‘dingetje’ is. Wordt vervolgd.


Comments

  1. Pingback: Nog twee weken: Startnummer, vloggen en opnamedag 2 | Anne Bootz

Leave a Comment