Nog acht weken: smoothies en hardloopschoenen

In Blogs by admin7 Comments

Nog 8 weken voor mijn eerste halve marathon. In deze blog deel ik mijn ervaringen van deze week:

0
weken tot halve marathon

Smoothies

Ik startte mijn week met aardbeien, frambozen, bosbessen en bananen. Allemaal samen in mijn nieuwste aanwinst genaamd: de blender. Alhoewel, nieuw? De blender is een sinterklaascadeau en staat al ruim drie maanden in de doos op de kast. Want alhoewel smoothies natuurlijk super healthy zijn, vond ergens iets in mij dit lange tijd ook super eng. Maar he, angsten overwinnen is simpelweg beginnen.

Mijn eerste smoothie is een feit. En de smoothiemaker? Die gaat niet meer terug in de doos…Run

Op dinsdag besloot ik weer een rondje te rennen. Geen groot succes. Ik merkte dat ik eigenlijk nog te moe was van de trainingen afgelopen weekend (intervaltrainingen door de duinen). Stiekem wist ik dit al voordat ik überhaupt mijn hardloopkleding had aangetrokken, maar ik probeerde mezelf te overtuigen dat het vast wel mee zou vallen. Iets met eigenwijs zijn? Of té graag willen?

Maar gelukkig is daar altijd weer een nieuwe dag. Woensdagochtend trek ik opnieuw mijn hardloopkleding aan en ga ik in de herhaling. Met succes. Met drie thermoshirts aan ren ik een goede duurloop.  En ook op zondag ren ik weer lekker. Ditmaal door de duinen samen met de Haarlemse Loopgroep. Dit voelt als weer een stap dichter bij mijn doel.Hardloopschoenen

Mijn vader had mij gezegd dat als ik een gezond gewicht zou bereiken, we samen goede hardloopschoenen zouden uitzoeken. Vandaag was dat moment daar. Een lastig maar ook mooi moment.

En zo vertrokken mijn vader en ik naar de Intersport. Op zoek naar dé perfecte hardloopschoenen. In de winkel ontmoette ik Kees.  Een ervaren hardloper die al meer dan 50 marathons heeft gerend.  Hij hielp mij bij het zoeken naar de juiste schoenen. En dat gebeurde zorgvuldig, heel zorgvuldig.  Een voetscan, loopanalyses… en daar bleef het niet bij. Ik kreeg de nodige hardloopadviezen en zelfs een looptraining door de winkel heen.

Ruim een uur later liep (lees: rende) ik dolgelukkig de winkel uit.In de keuken

Aangezien de tentamens erop zitten, had ik deze week weer tijd om de keuken in te duiken. Iets wat ik heel graag doe. Zo maakte ik op dinsdag een plaattaart met geitenkaas, zoete aardappel, bosuitjes en tomaatjes. En op donderdagavond rijst met Indiase curry van alle groente die ik in huis kon vinden. Geloof me, dat waren er een hele hoop…

Heb ik daar nog moeite mee? Met het koken of eten van producten? Nou, gelukkig een stuk minder dan vorig jaar. Ik weet inmiddels dat ik niet aankom van een bord met rijst. Iets wat ik eerst wel dacht. Toch ben ik mij nog wel bewust van iedere hap die ik eet. Moet ik toch nog even slikken bij het zien van een scheut olie in de pan. En ook bij de snackbar zul je mij niet snel zien. Maar he, ik kan weer genieten. Dat is het allerbelangrijkste toch?


Comments

  1. Klinkt goed Anne, veel succes en plezier met hardlopen!

  2. Een fantastisch,ontroerend verhaal. Rob en ik wensen je heel veel succes,nog “erger”, we houden gewoon van je en je gaat het “gewoon”doen.

  3. Ha Anne, wat een goed bericht om te lezen! Wij lopen in gedachten met je mee !

  4. Wow, wat een fijn verhaal Anne! Wat ongelofelijk goed om te lezen dat het goed met je gaat en je voeding weer een positieve lading kan geven. Zet ‘m op. Wij hebben alle vertrouwen in je! Esther en Arnaud

Leave a Comment