Iets wat ik nooit had gedacht

In Blogs by admin3 Comments

Dat hardlopen mijn allergrootste motivatie zou worden, dat is iets wat ik nooit had gedacht. Net zoals het ontwikkelen van een eetstoornis. Ook dat is iets wat ik nooit had gedacht. Evenals het open zijn hierover naar ‘de hele buitenwereld’. Dat is iets wat ik al helemaal nooit had gedacht.

Maar nu wel doe.

Ik heb dus een eetstoornis, ofwel anorexia. Hoe dat zich heeft ontwikkeld? Met een onschuldig abonnement bij de sportschool en een kookboek over superfoods. Een wat gezondere levensstijl, in principe niks mis mee. Maar wel wanneer de sportschool je tweede thuis gaat worden en je in paniek raakt als je een dag niet kan sporten. Of wanneer je geen suikerkorrel meer durft te eten en vervolgens besluit ook alle koolhydraten te schrappen. Dan wordt gezond al snel weer ongezond. Daar ben ik inmiddels achter gekomen.

Dat je jezelf als ‘dik’ kan blijven zien terwijl je graatmager bent, ook daar ben ik achter gekomen. Net zoals dat het erkennen van een eetprobleem als falen voelt. Dat wachtlijsten voor hulp enorm lang kunnen zijn. Dat aankomen ondanks het eten van kilo’s aardappelen met jus  nog behoorlijk lastig is. Of dat een kerstdiner in een eetstoorniskliniek een bijzondere ervaring is.

Inmiddels ben ik een jaar verder en weet ik een stuk meer. Zo weet ik dat je niet genezen bent als je weer een boterham met hagelslag eet. Zo weet ik dat een eetstoornis over veel meer dan eten gaat. En zo weet ik  dat ik een doel, een groot doel, nodig heb om de laatste stappen te zetten in herstel.

Dat doel werd een halve marathon. Een halve marathon in een wereldstad. Een halve marathon in Berlijn.

Een voorwaarde: met een gezond lichaam aan de start én finish staan.

Iets wat ik nooit had gedacht.

Niets enger maar ook niets liever.

Comments

  1. Dag Anne, wat leuk dat je dit in het vooruitzicht hebt en ik zou je graag aanmoedigen in Berlijn!
    Zet ‘m op in deze prachtige stad.
    Gr Arjan

  2. Dag Anne, succes in Berlijn alvast!
    Wat leuk dat je dit in het vooruitzicht hebt, ik had er graag bij geweest om je aan te moedigen,
    Gr Arjan

Leave a Comment